Günümüzde Steak House ve Burger House Cafeler Revaçta. Her sektörde dönemler oluyor bence, bu dönemde steak ve burger dönemidir.
Et işinden çok iyi anlamıyorsanız ve bu tarz bir işletme yönetmediyseniz, bu konuda iyi bir araştırma yaparak bir firmadan bayilik almanızda fayda var.
Steak House dekorasyonu veya Burger House olarak bayilik alırken, iyi araştırma yapmanız gerek.
Et işinden biraz anlayan bazı firmalar var ki, kalfa birini bulup, et tedarikini de mahalle kasabından yapıp, son parası ile ufak bir yer açıp biz bu işi biliyoruz diyerek bayilik vermek için, türlü türlü yalanlarla insanları kandıran birçok kişi mevcut.
Hadi diyeceksiniz ki ben hiç et işinden anlamıyorum; en azından et işini öğrenirim deseniz de, işletmecilik başlı başına önemli bir konudur.
Daha kendi yerini işletmekte ve personelini yönetmekten aciz bir firmadan, birde bayilik alarak başlamadan bitecek bir ticarete girmeyin!
İnanın bu şekilde çok firma var.
Tek dertleri bin bir yalanla cebinizdeki parayı alıp, fazladan bir bayi daha kazanmak. Bayilik alırken ince eleyip sık dokumakta fayda var.
Birçok futbolcuda bu tip işlere girmiştir. Çok iyi bir ekiple çalışarak bol bütçeli bir yer açmakta olabilir. Buda işin başında durmazsanız ciddi sorun olacaktır.
Ünlü futbolcu Arda TURAN; Şişli de açtığı ve 3 yıl sonra kapattığı Arşiv restoranda olduğu gibi zor iş.
Burger House Açarken Dekorasyonunda Planlama Önemlidir.
Açacağınız yerin hitap edeceği kitle ve fiyat politikasını önceden belirlemeniz gereklidir.
Bu konu ileride yapacağınız birçok planlamayı etkileyecek ve karar vermenizdeki, en önemli konulardan biridir.
Buna karar verirken bulunduğunuz çevre çok önemlidir.
Çevrenize hitap edecek bir planlama yapmanız işin başarılı olmasında önemli bir etkendir.
Steak House Dekorasyon Maliyetleri.
Steak House dekorasyon maliyetleri değişkendir.
Hitap edeceğiniz hedef kitleye göre karar verdikten sonra, maliyetleri belirlemek daha kolay olacaktır.
Kiralanacak yer, depozito, emlakçı vb maliyetlerden başlayarak.
Yasal belge masrafları, sarflar ve tecrübesine göre personel maliyeti, en çok harcama yapılacak bölüm dekorasyon maliyetini ekleyerek, bu iş için toplam bir maliyet belirlenmelidir.
Bizim önerimiz dekorasyon konusunda mutlaka ufak bir bütçe ayırıp bir tasarım yaptırmanız olacaktır.
Bu tasarımla birçok firmadan fiyat alın ve kıyaslama yapın.
Biz kendimize ve fiyatlarımıza güvenen, bu işi bilen bir firma olarak, müşterilerimizle anlaşırken tasarım için protokol yapmaktayız.
Protokol derki yapılan tasarım onaylandıktan sonra detaylı olarak fiyat verilir.
Steak House Dekorasyon Firmaları.
Bu detaylı fiyat listesi ile müşterinin birçok firmadan fiyat araştırması yapma şansı veririz.
Eğer firma işi başka bir firma ile yapmak ister ise, tasarım bedelimizi öder ve projenin sahibi olur.
Genelde olduğu gibi bizim fiyatlarımızı uygun bulur ve bizimle çalışmaya karar verirse, tasarım bedeli almayız. Bunun çok etik bir süreç olduğunu düşünüyoruz.
Steak House Dekorasyonu İçin Mekân Seçimi.
Gene ilk kararlara bağlı olarak hedef kitleye göre seçilmelidir.
Steak House Dekorasyonu için mekân seçimi oldukça önemli bir unsurdur. Lokasyon, kira bedeli, cadde üstü, ara sokak veya AVM nerede olmalısınız? Sürprizlerle karşılaşmamak için, bildiğiniz bir semti tercih etmenizi öneririm.
Kiralanacak yerin işyeri ruhsatı almasında bir sorun olmadığına dikkat edilmelidir.
Elektrik KW değini kontrol etmek gerekir. Kiralanan alana gerekli elektrik gücü yok ise, gücü artırmak çok maliyetli olacaktır.
Ciro hedefinize göre kira rakamınızı belirlemekte fayda var. Ciro: masraflar hesabını iyi yapmak gerekir.
Birçok mağazasını yaptığımız Madame Coco markasının başarılı olmasının en önemli nedeni budur.
Her zaman iyi yeri ister ve o yer için sonuna kadar pazarlık eder.
İsim seçimi, Logo ve Hikâyesi.
Mutlaka akılda kalıcı basit sade bir ismi tercih etmekte fayda var. İsim yaptığınız işi anlatması da çok önemlidir. MADO (Maraş dondurmacısı) Kahve Dünyası, Köfteci Yusuf gibi olabilir. Mutlaka logo yaptırın. Markanın akılda kalıcı olmasını sağlar.
Burger sektörünüzde bulunan önemli büyük firmalardan, Burger King, McDonald’s gibi firmaların isim seçimi, logo ve hikâyesini, esinlenmek için mutlaka araştırın.
Cafe Tasarımınızda Konseptin önemi, satacağınız ürünün fiyatını belirler.
Markalaşma ve kimliği belirlemek için konsept çok önemlidir. Hedef kitleye göre konseptin bütçesi belirlenebilir.
Ana ürününüz Burger olduğunu düşünün, düşük bütçe ile yaptığınız bir restoranda ne kadar lezzetli veya bol malzemeli olursa olsun, yüksek fiyattan satmanız çok zordur.
Fakat bütçesi yüksek bir dekorasyonu olan bir yerde, bu burgeri çok yüksek rakama satmanız daha olasıdır.
Birde tarzınız olmalı; genelde steak ve burger gibi restoranlarda, doğal ahşap ve demir malzemeler kullanılmaktadır.
Cafe’lerde en çok yaşanan sorun Personel Seçimidir.
Bu iş hizmet sektörü olduğu için, personel çok önemlidir. İşlerin iyi olmasının da kötü olmasının da başlıca nedenlerinden biri personeldir.
Yani personel sizi rezil de eder vezir de eder.
Gerekirse 200-300 lira fazla verin ama mutlaka deneyimli, işini seven ve markanızı iyi temsil edecek personeller ile çalışın.
Menüyü Oluştururken Dikkatli Olun!
Çok çeşide girmek tedariklerinizin artmasına neden olacaktır. Mümkün olduğunca az fakat lezzetli menü iyi olur.
Baca, Davlumbaz ve Havalandırma ve Koku Algısı.
Mağaza olsun, kafe olsun, restoran olsun havalandırma çok önemlidir.
- Havalandırma işini iyi bilen uzman birlerinden destek alınmalıdır.
- Et işinde davlumbaz ve bacada bir o kadar önemlidir. Çünkü et piştiğinde ciddi duman çıkar.
- Derinliği ve yağ filtresi olan paslanmaz sacdan yapılan bir davlumbaz olmalıdır.
- Baca için DKP sacdan ve çatı kısmına güçlü bir motor seçilmelidir.
Izgarayı müşterinin görebileceği açık bir alanda koymak iştah açıcı olur. Kokuda önemli bir detaydır.
Hoş kokuların olduğu bir mekan müşteriyi ve sizi memnun eder.
Son dönemde mekan içi kokular için koku üreten profesyonel firmalar çıkmıştır.
Bilinen koku firmaları carpex.com.tr ve scentlinq.com bunların önde gelenlerindendir.
Mutfak, Bulaşıkhane, Soğutma ve Muhafaza ve Depolama Alanlarını Unutmayın!
İşiniz gıda ise dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri, yiyeceklerin hazırlandığı alanın temiz, tertipli ve düzenli olmasıdır.
Hazırlık alanların temizlenmesi kolay malzeme ve alt yapısı müsait olmalıdır.
Zemin duvar silinebilir seramik olmalı zeminlere mazgal tipi büyük giderler olmalıdır.
Stok ve depo alanlarında mutlaka hijyenik stok rafları olmalıdır.
Bu raflar tertip ve düzeni getirir yerlerde gıda ürünü olması hiç iyi görünmez.
Et, süt, sebze vb. ürünleri soğuk alanda olmalıdır.
Uygun fiyatlı olması için derin dondurucu kullanılmaktadır, fakat soğuk oda daha kullanışlı olur.
Soğuk odalar +18 ve -4 derecede olarak iki bölümden oluşmalıdır.
Tuvaletlerin Önemi Nedir?
Tuvaletler mekânın yüzüdür kaliteli ve temiz olmalı bu mekanın kalite ve temiz olduğunu gösterir.
Basit ve ucuz malzemelerle yapılan tuvaletler müşteri profilini çok etkiler.
Aynı zamanda kadınlar ve çocukların aileleri, temiz olmayan bir tuvaleti kullanmaz istemez; buda müşteri memnuniyetini ve ciroyu etkiler.
Cafelerde Cephe ve Giriş Kapısı Önemi Nelerdir?
Perakende işinde ister mağaza, ister cafe & restoran olsun, açılan mekan mutlaka görünür olmalıdır. Dışarıdan ne ürkütmeli nede basit görünmelidir. Özellikle mekan Cafe ise, bahçesi veya açık alanı olması çok önemlidir.
Adınız veya takma adınız.
Geçerli e-posta adresiniz.
Örnek: https:// veya https://www